Vanwaar komt mijn hulp

Veel evangelischen in de VS staan pal achter Trump en verdragen geen enkele kritiek. Het is lovenswaardig dat hij zich hard maakt voor Israël en tegen abortus. Maar verdient hij dat blindelingse vertrouwen gezien zijn vaak bizarre gedrag en extreme woorden? Voor zijn verkiezing is hij geheel afhankelijke van de conservatief-christelijke stemmen. Zitten er politieke redenen achter?

Daarbij komt dat hij vooral geadviseerd door ‘profeten’ en welvaartsevangelisten uit de extreem-charismatische beweging. Paula White, een schatrijke en extreme welvaartspredikante die tijdens haar bediening twee keer gescheiden en hertrouwd is, is zijn speciale ‘geestelijke begeleider’.

Half januari bagatelliseerde Trump de coronadreiging nog en zei dat die paar besmettingen ‘zouden snel verdwijnen’, hoewel experts voor het tegendeel waarschuwden. Wat mij opviel, was dat zijn uitspraken parallel liepen aan die zijn meest fanatieke geestelijke adviseurs: de ‘profeten’ van de hyper-charismatische beweging. Welvaartsevangelist Rodney Howard-Browne, een gast bij zijn inauguratie, had het virus vervloekt en verboden(!) de VS binnen te komen.

Eind februari publiceerde Fox News, de propagandazender van Trump, een ‘profetie’ van Shawn Bolz (Bethel, Redding CA), dat het omslagpunt bereik was en het virus als door een wonder zou verdwijnen. Een paar dagen later verklaarde Trump hetzelfde. Toeval? Het bleek valse hoop. Krachtigere maatregelen bleken nodig.

Een vage profetie van ‘apostel’ Chuck Pierce van begin 2020, dat Pasen dit jaar een ‘belangrijke verandering’ zou markeren, werd half maart uitgelegd als de (nieuwe) omslag van de coronacrisis. En Trump beloofde half maart dat met Pasen de omslag zou komen en het economische leven weer hervat zou worden. Niet dus.

Half maart deed ook de miljardair en welvaartsevangelist Kenneth Copeland zijn best. Hij vervloekte het virus en ‘blies’ het weg. Toen dat niet hielp(?!), ‘decreteerde’ hij ‘als profeet van God’ een hittegolf voor april, omdat het virus niet tegen hitte kan. Trump verkondigde eveneens dat de warmte van de maand april af zou rekenen met COVID19. Het werd een extreem koude april voor de VS!

Is Trump een man van God, of een Achab, die liever luistert naar misleidende boodschappen die hem goed uitkomen? Trump’s onzinnige uitspraken maken hem ongeloofwaardig. Trump maakt Amerika weer groot: het is de grootste corona brandhaard. Wil God iets zeggen? Deze coronacrisis ontmaskert de valse profeten en waarschuwt christenen hun hoop niet op een onbetrouwbare koning te vestigen, maar op de Koning der koningen.

Voor meer achtergrond van Trumps verbinding met welvaartsprofeten, zie http://bijbels-perspectief.nl/page16.html en

https://stichting-promise.nl/christelijke-medische-ethiek/bezinning-de-boodschap-van-de-corona-crisis.htm

3 thoughts on “Vanwaar komt mijn hulp

  1. Half januari was Nederland nog in diepe slaap. Lieten studenten die terug kwamen uit brandhaard Italie gewoon naar huis gaan. Half februari – Trump had al lang vliegverkeer uit China stil gelegd – heerste hier nog totale verwarring. Pas in maart kwam zwalkend beleid op gang, maar bescherming van de meest kwetsbare groepen ho maar.
    Maar Trump die deed het pas slecht!
    Wat een ontzettend zwak, bevooroordeeld en misleidend stuk.

  2. Trump is geen man van God en Trump is ook geen Achab.
    Gelooft u in God die de hemel en de aarde geschapen heeft en haar onderhoud tot op deze dag. Dan weet u dat niets “ bij geval “ geschiede. Trump is president onder de toelating Gods! ( welk een vreemde snoeshaan ook ) om orde op zaken te stellen na de links liberale corrupte Obama kliek. Die spioneerde toen Trump met zijn transitie bezig was in 2016❗️Die uitverkoop hield van uranium aan Rusland, die Iran enorme bedragen contant geld gaf voor de ontwikkeling van hun bom…… Nog even en deze schandalen komen boven tafel. Trump is voor law and orde en anti abortus en pro life en geeft de Christenen op de universiteiten hun stem terug. Trump is geen dominee maar een President die probeert eerlijk en oprecht te zijn, die zijn verkiezings beloften nakomt. Misschien wel onhandig met woorden. Maar de pers geeft hem onterecht een zeer slechte naam. ZOEK MAAR EENS VERDER EN DAN ZUL JE ECHT ZIEN WAT ER IN AMERIKA AAN DEHAND IS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *